Blog

Олії для захисту від сонця

by in Блог 19.02.2024

Олії для захисту від сонця

Доброго часу доби, шановні читачі! Ось уже літо на порозі, а Ви досі не знаєте, як захищатися від негативного сонячного світла? Вам не подобається використовувати для цих цілей косметичні препарати? Тоді ця стаття саме для Вас, адже ми теж не маємо пристрасті до таких препаратів, а тому пропонуємо Вам абсолютно інше рішення – олії для захисту від сонця!

Звичайно, всім відомо, що сонячне світло, хоч і життєво необхідне людині. Але також несе в собі і певну небезпеку – на шкірі під його впливом може виникнути дерматит, а іноді, світло сонця може навіть спровокувати розвиток раку. Та й з естетичної точки зору … Напевно, Ви помічали, що при тривалому перебуванні на сонці шкіра починає сохнути, і на вигляд стає дуже неприємною, а може навіть почати лущитися. Все це впливає на її передчасне старіння.

Якщо Ви принципово не користуєтеся косметичними засобами, то ідеальний вихід для Вас – олії з SPF. Наносити їх потрібно не перед виходом на сонце, а вранці.

Переваги УФ-захисних олій

Найчастіше модниці користуються оліями з  косметичною метою – як правило, вони хочуть отримати рівний, прекрасний загар. Але не можна не думати і про здоров’я шкіри.

Випромінювання сонця буває трьох видів – А, В і С. Перші два типи променів сонця чинять на шкіру сприятливу дію – вони роблять її більш здоровою, боряться з різного роду висипом і допомагають їй засмагати. А ось С-випромінювання досить шкідливе – воно допомагає раковим клітинам розвиватися.

Ви хочете знати, що робити, щоб захиститися від такого небезпечного сонця? Використовуйте УФ-захисні олії! Саме про такі ефірниі олії, які захищають шкіру від дії сонячних променів, ми з Вами сьогодні і поговоримо.

Олії не тільки допомагають захиститися від сонця, але також зволожують шкіру, допомагають її клітинам відновлюватися й рости, допомагають засмазі бути рівною. Сухість і лущення шкіри Вам більше не загрожує! Олії для засмаги дуже просто застосовувати, адже олію не змиєш простою водою, а вартість олій значно нижче, ніж будь-яких з косметичних кремів від сонця. Також зручно те, що будь-яку олію дозволяється наносити на будь-яку ділянку шкіри – як на ніжну, так і на не дуже чутливу.

Види олій, що захищають шкіру від засмаги і сонця

Ви всерйоз зацікавилися, які олії стануть оптимальним варіантом для блокування недоброго сонячного впливу? Вибирайте олії:

Можна змішувати вищевказані базові олії з ефірними – наприклад, олією волоського горіха або звіробою.

Крім оздоровлення шкіри, олія може оздоровлювати весь організм. Про це знали в Індії, і в свій час там було дуже популярним промаслювати тіло.

Олія кокосова – SPF 7

Це прекрасний спосіб захиститися від сонця в місті. Американські вчені стверджують, що олія кокоса – це взагалі найкращий засіб захисту від ультрафіолетового випромінювання.

Якшо плануєте прогулятися по місту в сонячний день? Перед самим виходом з дому зволожте шкіру за допомогою олії кокоса (і не забудьте трохи покрити олією волосся, але зовсім небагато – пару крапель). Але тут є одне «але» – олія кокоса легко закупорює пори, а через це може з’явитися висип або вугрі. Так що будьте уважні – наносьте цю олію тільки в тому випадку, якщо впевнені, що Вашій шкірі нічого не загрожує.

Олія з малинового насіння – SPF 25

Насіння малини містить безліч корисних елементів – рідко зустрінеш такий цінний продукт. Воно часто рекомендується до застосування в середній смузі, в якій ми з Вами живемо.

Основна цінність даної олії – великий вміст вітаміну Е. Завдяки цьому, олія з насіння малини допомагає шкірі залишатися молодою, живить її, а також вона прибирає зморшки. Шкіра моментально стає гладкою, добре зволоженою, а маленькі ранки, мікротріщини затягуються. Таку олію можна застосовувати для будь-якого типу шкіри.

Олія ши – SPF 7

Олія ши відноситься до числа найбільш ніжних олій, саме тому наносити її можна навіть на шкіру дитини. Олія ши вбирається моментально, вона зволожує і живить шкіру. Цікаво, що племена, що живуть на території Сполучених Штатів Америки, вже протягом кількох століть користуються саме цією олією з метою захисту від сонячного випромінювання.

Олія ши камедогенна, і перед нанесенням на обличчя засіб потрібно протестувати. Але є у цієї олії і позитивна особливість – вона чудово живить волосся і відновлює його структуру. Головне тут – не використовувати занадто багато олії.

Олія авокадо – SPF 6

Ця олія також чудово допомагає при захисті від ультрафіолету. Крім цього, її особливість в тому, що вона прекрасно зволожує і рятує від сухості вже немолоду шкіру. Також вона успішно бореться з екземою.

Дана олія може наноситися відразу перед виходом на сонце, а може застосовуватися і після прийому сонячних ванн. У цьому випадку, вона забезпечує глибоке зволоження та живлення шкіри. Тільки уявіть, вона настільки ефективна, що використовується навіть для регенерації клітин шкіри навколо очей!

Кунжутна олія – SPF 5

Головні дійові компоненти цієї олії – сезамол і вітамін Е. Вони діють як антиоксиданти і ефективно допомагають клітинам шкіри регенерувати. У цій олії є природний сонцезахисний фільтр. Кунжутну олію можна наносити на шкіру тіла і волосся, а ось на обличчя краще наносьте її, розбавляючи якоюсь іншою ефірною олією або, як мінімум, проведіть тест на камедогенность.

Кунжутна олія відрізняється від багатьох тим, що її можна пити, а тому перед її покупкою визначте, для чого Вам вона потрібна. Якщо Ви хочете захиститися від сонця, то беріть рафіновану олія, а якщо будете приймати всередину – зробіть вибір на користь нерафінованої олії, в ній більше корисних речовин.

Олія жожоба – SPF 4

Ця олія вкрай незвична, так як ніяк не змінюється при нагріванні і охолодженні – тому вона не може прогіркнути або окислюватися. У цій олії від природи є захисний фільтр від ультрафіолетових променів – SPF 4, завдяки чому олію жожоба дуже часто застосовують як основу для сонцезахисних засобів в косметології.  Олія жожоба чудово вбирається і надійно захистить шкіру будь-якого типу. На додаток до всього вищесказаного, ця олія добре впливає на стан волосся.

Чому краще захищатися від сонячних променів натуральними речовинами?

В результаті проведення новітніх досліджень вчені з’ясували наступне:

  •  Косметичні сонцезахисні засоби значно підвищують ризик розвитку ракових клітин. Відбувається це через те, що фільтр ультрафіолетових променів не дає шкірі утворювати окис азоту, який і діє як блокатор розвитку пухлин. При цьому, чим вище у засобі рівень SPF, тим вище шанс  раку шкіри.
  •  Серед косметичних сонцезахисних засобів зустрічаються такі, які діють як слабкий естроген (жіночий статевий гормон). Це також підвищує ризик розвитку пухлин.
  •  Фільтри ультрафіолету збільшують фото реактивність. Це виражається в тому, що під впливом фільтра ультрафіолету шкіра продукує вільні радикали, в зв’язку з цим вона швидко старіє і допомагає онкологічним клітинам розвиватися. Тут діє той же принцип – чим сильніше SPF фільтр, тим більша ймовірність їх розвитку.
  •  Занадто сильний захист від випромінювання сонця – теж не вихід із ситуації, адже тоді Ваша шкіра не буде отримувати вітамін D у достатній кількості. А це, до речі, теж сприяє появі раку.

Підводячи підсумки:

1. Фільтри ультрафіолетових променів зі значенням вище 40 створюють небезпеку виникнення раку шкіри;

2. Косметичні сонцезахисні засоби можуть негативно вплинути на Ваш організм.

Асортимент засобів захисту від сонця зараз дуже широкий, але краще всього вибирати натуральні, а не штучні фільтри ультрафіолету (в їх складі присутні титан, цинк, залізо і т. Д.). Застосування таких засобів мінімізує ризик розвитку онкології і благотворно впливають на організм.

Підготовка до засмаги

Зсередини. Прочитавши все вищесказане і переглянувши купу реклами сонцезахисних засобів, Ви вирішили, що Ваша шкіра абсолютно беззахисна? Як би не так! Вона і сама може успішно боротися з негативним впливом сонячних променів, а головною її зброєю виступають пігменти еумеланін і меланін, які забезпечують шкіру пігментацією. Також в арсеналі зброї шкіри проти сонця є таке явище як потовщення рогового шару епідермісу. Вважайте, що якщо Ви народилися смаглявою, то Вам дуже пощастило, адже Вам не страшні промені сонця, Ви прекрасно живете і без захисту від сонця.

У Вас світла шкіра? Значить, меланіну в ній мало, і потрібно всіляко допомагати організму його виробляти. Зробити це можна, почавши регулярно вживати зелений чай, фрукти, овочі і натуральні соки. Ці продукти містять багато каротиноїдів (це антиоксиданти, які природним чином збільшують SPF шкіри) і вітаміну С.

Зовні. Використовуйте скраб! Особливо корисний скраб з морської солі, хоча будь-який скраб видаляє вже ороговілі частини шкіри, після чого новий загар лягає на шкіру рівно і красиво.

Рецепт. На 100 г морської солі (якщо велика, то потрібно перемолоти) потрібно взяти 20 мл будь-якої олії, на яку у Вас немає алергії. Олія дуже ніжна, вона зробить соляні частинки дуже м’якими, і вони не зможуть поранити шкіру. Також можна додати ефірну олію для аромату і додаткового зволоження шкіри.

Спосіб застосування. Масажуючи, потрібно втирати отриману масу у вологу шкіру, потім олію з сіллю потрібно змити. Після цієї процедури Ви будете шоковані від того, якою ніжною і шовковистою стала Ваша шкіра!

Якщо Ви хочете сильний загар … То регулярно їжте моркву, куркуму і застосовуйте олії, які сприяють прилипанню засмаги. Застосовувати олії потрібно на ніч і за 30 хвилин до того, як Ви вийдете на сонце, і тоді Ваша шкіра засвоїть всі поживні речовини олій і прекрасно підготується до засмаги.

Як застосовувати олії для засмаги

Найкраще наносити на шкіру нерафіновану олію холодного віджиму, адже вона краще захистить шкіру від сонячних променів. Вона однозначно корисніше рафінованої, так як концентрація корисних елементів в ній вище. Можливо, Вам неприємний запах олії ? Тоді використовуйте рафіновані олії.

Щоб базова олія краще допомогла проти сонця, можна змішати її з іншими. Наприклад, на 50 мл олії жожоба і 30 мл олії кокоса можна взяти по 10 мл олії насіння малини і авокадо. Або інший приклад: 30 олії зародків пшениці перемішайте з 20 мл кокосової олії і введіть в суміш по 10 мл  олії ши і насіння моркви.

Пам’ятайте! Ефірні олії не слід застосовувати в якості сонцезахисного засобу, адже вони можуть залишити на шкірі пігментні плями, а можуть і викликати фотодерматит. Косметичні олії краще наносити на трохи вологу шкіру. До того ж, масляне покриття потрібно оновлювати кожні дві години, так як воно досить легко змивається і витирається.

Нанесення олії на шкіру і її зберігання

Чисту шкіру потрібно зволожити (деякі користуються для цього пульверизатором з зеленим чаєм або водою). Температуру бальзаму потрібно довести до температури тіла, потримавши його в руках, потім масажними рухами нанести на шкіру.

Зберігати суміш необхідно в холодному місці. Базові олії можна зберігати відповідно до терміну придатності на упаковці (теж в холодному місці, інакше термін придатності буде менше).

Натуральні природні олії виграють в косметиці проти сонця, так як:

  •  Вони не містять ароматизаторів та консервантів;
  •  Підходять для будь-яких ділянок шкіри;
  •  Їх вистачає надовго.

Зверніть увагу!

Безперервно використовувати олію дозволяється використовувати 21 день, після чого необхідно на пару тижнів перервати курс застосування олії і замінити його іншим.

Заздалегідь переконайтеся, що ця олія Вам підходить. Для цього потрібно провести тест.

Якщо Ви хочете скористатися рецептами, які ми Вам запропонували, то пам’ятайте, що олії повинні бути якісними, повністю натуральними, холодного віджиму.

Як засмагати безпечно?

1. Проводити час на сонці потрібно правильно – перші процедури не повинні перевищувати 10 хвилин, далі час збільшується. Це допоможе шкірі не опинитися в стресовій ситуації.

2. Кращий час для прийому сонячних ванн – до 10 години ранку і після 5 години вечора.

3. Бережіть від сонця голову, частіше міняйте позу, в якій засмагаєте.

4. Якщо Ви приймаєте будь-які ліки, переконайтеся, що вони не збільшують чутливість шкіри до сонячних променів. Інакше можна отримати алергію або пігментні плями на шкірі.

5. Частіше пийте на пляжі. При знаходженні на сонці організм витрачає запаси води на підтримку організму.

Пам’ятайте, що Ви самі повинні оберігати свою шкіру від зайвого впливу сонця – інакше жодний найефективніший засіб не допоможе Вашій шкірі в цій проблемі.

Тепер Ви точно знаєте, як і за допомогою чого правильно захищатися від сонця. Підписуйтесь на наш блог, а також рекомендуйте друзям прочитати цю статтю, адже напевно, вони теж хочуть мати красиву і рівну засмагу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *