Blog

Очищення шкіри обличчя оліями

by 21.02.2024

Очищення – один із найголовніших етапів догляду за шкірою обличчя. Яким має бути ідеальний засіб для чищення? В першу чергу, якісним і ніжним. Він не повинен забивати пори, бажано, щоб за його допомогою можна було позбавлятися чорних крапок та прищів. І, само собою, хочеться, щоб воно не чинило шкідливого впливу на шкіру.

Зараз, коли природна краса стає справжнім трендом, олії, що очищають, для шкіри стрімко набирають популярність. З’являються нові техніки нанесення таких засобів, за типом розробляються новомодні лінії косметики і навіть створюються саморобні масла.

Що ж особливого в оліях та у засобах для видалення макіяжу? Чи можна жирною олією видалити зі шкіри бруд і позбавлятися від жиру? Звичайно можна! У процесі чищення олія і жир з’єднуються і стають єдиним цілим. Шар, що утворився в результаті злиття, з легкістю видаляється, а шкіра стає чистою. Приблизно так само діє і засіб для зняття макіяжу.

Якщо олію обрано правильно, а в її складі містяться лише натуральні компоненти, процес очищення не завдає шкірі жодної шкоди. Навпаки, олія навіть покращує рівень захисту шкіри і робить її зволоженою. Зволоження, до речі, необхідне для кожного типу шкіри.

Поверхня шкіри захищена натуральною водно-ліпідною плівкою, яка підтримує зволоженість та захищає її від різних впливів. У дівчат із жирним типом шкіри сальні залози працюють дуже активно, тому їх не можна надмірно очищати. Якщо дівчина з жирною шкірою почне використовувати спирт, плівка зникне, внаслідок чого залози почнуть тільки сильніше виробляти жир.

Дівчатам зі звичайною шкірою теж не варто занадто захоплюватися чищенням, інакше шкіра почне лущитися або стане занадто сухою. Висновок можна зробити один: засіб для очищення слід підбирати м’який, який дбайливо прибирає жир та бруд, проте не провокує пересушування.

Так які ж олії купувати для очищення шкіри? Чудово підходять ті, у складі яких присутні:

  • жожоба – така олія сумісна з усіма типами, підходить навіть для запаленої шкіри;
  • мигдаль – добре діє на жирну шкіру;
  • кісточки винограду – сприятливо впливає на жирну шкіру;
  • авокадо – підходить власницям сухої шкіри, а також жінкам зі старіючою шкірою;
  • абрикосові кісточки – рекомендується до використання дівчатам із сухою, старіючої та нормальною шкірою;
  • олія аргани – жінкам у віці;
  • кастор – сумісний з усіма типами шкіри.

Найпопулярніший спосіб очищення шкіри здійснюється за допомогою ватного диска, змоченого у теплій воді. Олія наноситься на диск, а потім ним протирається шкіра. Цей алгоритм також підходить і для зняття макіяжу.

Існує й інший спосіб, який вважається особливо ефективним. Пропонуємо вам алгоритм очищення, якого легко можна дотримуватися щодня:

  • наносьте олію масажними лініями обличчя і шиї, робіть легкі втираючі рухи;
  • озбройтеся бавовняним або махровим рушником, змочіть його в теплій воді, відіжміть і залиште на обличчі для розігріву;
  • відчувши, що рушник охолонув, акуратно видаліть зі шкіри олію – таким чином ви позбавитеся від відмерлих клітин;
  • помістіть рушник під теплу воду, очистіть обличчя ще кілька разів, поки весь бруд з нього не зникне;
  • вмивайтеся прохолодною водою; якщо відчуваєте, що шкіра стягнута, зволожте її кремом

Олію, що використовується для чищення, рекомендується збагачувати, додаючи до неї ефірні олії, що надають шкірі ніжного запаху.

Процес чищення із застосуванням додаткових олій проходить за вказаним вище алгоритмом. Ефірна олія обирається індивідуально:

  • ефірні олії апельсину, бергамоту та лимону рекомендується використовувати дівчатам з нормальною шкірою (в розрахунку 1 краплі на 15 мл звичайної олії);
  • зволожуючий ефект має масло жасмину, троянди, неролі (розрахунок той самий);
  • для власниць шкіри жирного типу підходять олії чайного дерева, лаванди, розмарину;
  • тим, чия шкіра починає старіти, радять використовувати олії герані, пачулі, сандала;
  • фенхель, сосна, ладан – відмінні добавки, що мають омолоджуючий ефект.

Дівчата з жирною шкірою особливо здивуються наступного дня після очищення олією: обличчя буде матовим.

Ті, чия шкіра відрізнялася підвищеною сухістю, зможуть відмовитися від зволожуючих кремів: шкіра стане ніжною та пружною.

Дівчата, яким незнайомі проблеми з обличчям, жодного особливого ефекту не помітять. Для них така процедура – ​​лише профілактика, а нею теж не варто нехтувати.

Переваги такої процедури:

  • нешкідлива і навіть корисна всім типам шкіри;
  • можна поєднувати з видаленням макіяжу;
  • шар, що захищає шкіру від зовнішніх дій, не руйнується.

Недоліки очищення:

  • триває досить довго;
  • щоб звикнути до нового засобу, шкірі потрібен час;
  • Постійно потрібно купувати нові рушники.

Переходимо до рекомендацій, які допоможуть збільшити ефективність очищення олією:

Деякі дівчата проводять очищення кілька разів на тиждень, інші щодня. Починати варто з малого. Якщо реакція шкіри нормальна, можете використовувати цю процедуру і для видалення косметики. Однак рекомендується вдаватися до такого способу не частіше ніж 2 рази на тиждень.

Якщо ви відчуваєте, що шкірі стало не вистачити зволоженості, скоротіть частку ефірної олії і додайте в суміш якомога більше звичайної.

Помітивши пару вугрів вранці після очищення, не впадайте в тугу: щоб перебудуватися, шкірі потрібен час. Скоро недоліки зникнуть, вона стане яскравою та красивою. Дівчатам із проблемною шкірою проводити чищення особливо корисно.

Слід зволожувати шкіру не лише зовні, а й усередині. Споживайте якнайбільше води. Вона сприяє виведенню з організму токсинів, зволожує шкіру та покращує її структуру. Беріть із собою воду, куди б ви не йшли, і завжди залишайтеся у всеозброєнні.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *